Kvarterskrogen på Söder med ett stort hjärta
1986
Östgötakällaren öppnade här på Östgötagatan år 1986. Då var detta etablissemang 3 små rum utan värme, med 3 stora englasfönster. De två första vintrarna satt gästerna här inne med mössa och vantar på. Men tack vare den mänskliga värmen trivdes gästerna ändå mycket bra
Vi har verkligen försökt behålla den gamla härliga varma stämningen från 1986. Därför tror vi krogen är så pass etablerad som den är idag.
1994
1994 gjordes en första större renovering till krogens stammisars förfäran. De lät oss veta att vi hade gjort om ”deras vardagsrum”. Men dessa stammisar kommer än i dag och nu har de med sina vuxna barn. Kvarterskrogen har dock idag, på grund av sitt goda rykte, även besökare från världens alla hörn.
2017
Detta år får Östgötakällaren ny regi. Den nya lednings mission är att bevara den klassiska andan, men även att restaurangen ska bli större. Därför utökas nu restaurangen med en härlig Ölhall som heter Östgöta Öl-Källare. En trappa ned kan man nu sitta och njuta av samma goda mat och dryck, men ytorna passar även bättre för barhäng, samling och After Work m.m.
Maten är i princip den samma som den var 1986. Klassiskt och vällagad, serverat med hjärtat till överkomliga priser. Våra mest populära och omtalade rätter är ugnsstek fläsklägg med surkål och knödel, wienerschnitzel, skomakarlåda, eller vad sägs om friterad camembert.
Varmt välkomna!