Baren rekommenderar

Barmästaren på Östgötakällaren har denna månad, valt att rekommendera följande ädla drycker som bland annat kommer ur Systembolagets sortiment...


Månadens Öl

1; Ayinger Oktober Fest-Märzen 5,6%

Ayinger Fest-Märzen är en tysk Oktoberfestbier. Den bryggs redan i mars och får lov att jäsa långsamt under sommaren. Den är djupt guldfärgad, tonad med bärnsten. God smak av malt och kex med söta toner av honung balanserad av blommig humle. Passar utmärkt till wienerschnitzel, kyckling och fläskkött.

40cl fatöl 79:-

2; Kozel Dark

Velkopopovický Kozel Dark är en tjeckisk, mörk lager. Mörk, karamelliserad malt ger denna lättdruckna öl dess unika utseende och karaktär. Kozel Dark bryggs enligt ett originalrecept från en unik blandning av speciella mörka malter. Färgen, smaken och aromen hos dessa malter kompletterar varandra i perfekt harmoni, vilket ger ölen sin oförglömliga rubinfärg och sin mjuka karamell smak. Passar utmärkt till grillat eller stekt kött.

50cl flaska 69:-


Månadens drinktips

ÖK´s Fläder Southside  4cl 96:-
Gin, Fläderlikör, Limesour, Absinthe, Mynta


Månadens nyhet

Ragnar Aquavit 38% 

Nu har ÖK sitt egna brännvin. Kryddat med dill och kummin. Len i smaken men ändå tydlig karaktär. Snaps av högsta kvalité. Passar utmärkt till sill och allt annat på menyn.

18:-/cl


Månadens Vin

Santa Ana Classic Shiraz Malbec

Rött vin från Argentina som har en mjuk och syltig smak med ton av mörka bär och lakrits. Passar till fågel, fisk eller fläskkött.
Passar också riktigt bra som sällskapsvin.

Glas 79:- Flaska 298:-

 


Eftermaten-combo

2 bitar hemmagjord chokladtryffel, kaffe & 4 cl Martell VS

120:-

 

Missa ej heller vår populära AFTER WORK>Följ oss på Facebook

Snabbaste vägen till oss med SL

After work & erbjudanden

Tillbaka upp